Olympia írógépek

Az Olympia az 1914-1936 között AEG néven működött, első írógép modell az AEG/Mignon volt. 1936-ban alapították Olympia Bueromaschinenwerke-t Németországban Erfurtban, majd 1948-ban megalakult az Olympia Werke, Wilhelmshavenben. Az Írógépbolt együttműködve az Olympiával egyedi gyártású magyar karakteres írógépekkel látja el a hazai vásárlókat.

 

 


Erika táskaírógépek

Méltán népszerű modellek még napjainkban is. Több kiváló műszaki és esztétikai állapotban lévő gépből választhat üzletünkben. Folyamatosan biztosítjuk a festékszalag és alkatrész ellátást vásárlóinknak.
Modellek gyártási éve:
Erika 1:       1911
Erika 10:     1953
Erika 20:     1961
Erika 42:     1972
Erika 50:     1977
Erika 60:     1990


 

 


Brother írógépek

Brother írógépek magyar billentyűzettel 1961-2005 között készültek. Az első modell a Brother JP1, amelyet 1965-ig gyártottak. Az 1961-ben gyártott írógépek gyártási száma X1XXXX. A professzionális írógépek között kiváló funkcionalitással rendelkezett a Brother AX-410, amely nagyon keresett volt a hazai piacon. A Brother írógépek javítását, felújítását a www.irogepbolt.hu vállalja.

 

 


Antik írógépek felújítása egyedi technológiával

Szeretnénk megőrizni a régi írógépek által nyújtott érzéseket megrendelőinknek. Minden géphez egy élet, egy történet kapcsolódik. Az irogepbolt.hu megőrzi, megújítja ezeket az érzéseket.

 

 


Erika táskaírógép rögzítése szállításkor

Az Erika táskaírógép rendelkezik kocsi rögzítő karral.Szállításkor minden esetben célszerű használni.Mielőtt elkezd írni a géppel, kérem, szabadítsa fel a kart az ábrán látható módon

 

 


Olympia Carrera margarétatárcsa cseréje

Margarétatárcsa cseréjekor minden esetben végezze el az alábbi utasítást. ĂŤgy elkerülheti, hogy az írógép karakter, betűt tévesszen.
- Helyezze be az új margarétatárcsát
- Nyomja le a CODE és W billentyűket
- A margaréta tárcsa automatikus forgást végez, majd felveszi alaphelyzetét.


 
 


Continental írógépek

CONTINENTAL STANDARD írógépek az 1930-1940-es években készültek Németországban. Tökéletesen megalkotott írógépek. Szép formával, megbízható műszaki megoldásokkal rendelkeznek.

 

 


Antik mechanikus számológépek.

A www.irogepbolt.hu kínálatában már megtalálja a mechanikus számológépeket is. Calcorex, BK-1, Facit, Mesko, Triumph Adler, Odhner, Melitta, Brunsviga…

 

 


GOLDEN GEM

7 helyértékes számológép.
Gyártási év:1900-as évek eleje.
Készült: USA, Automatic Adding Machine Co.
Mérete: 123 x 79 x 26 mm

 

 


Elektronikus margarétatárcsás írógépek

Az elektronikus írógépek használata jelentősen eltér a mechanikus írógépek használatától. Több olyan funkciót biztosítanak a felhasználónak, amely nagy segítséget jelent az írásmunkák gépesítésében. Gondoljunk itt a téves karakterek nyom nélküli javítására, aláhúzás, központosított írás, betűsürüség, szó törlés, szövegszerkesztés. Kínálatunkban megtalálja az Olympia, Brother, Olivetti, Samsung, Optima, TA Nakajima modelleket.

 

 


Antik számológépek.

A www.irogepbolt.hu kínálatában már megtalálja a mechanikus számológépeket is. Calcorex, BK-1, Facit, Mesko, Triumphator, Odhner, Melitta, Brunsviga.

 

 


Hermes írógépek

HERMES BABY ÚTI IRÓGÉPEK
Gyártási év: 1937
Készült: Svájc
HERMES BABY 5 ÚTI IRÓGÉPEK
Gyártási év: 1946
Készült: Svájc
Több modellből választhat

 

 


Írógép betűkar

Az írógép egyik nagyon fontos eleme a betűkar. Bár a betűkar alsó része működés közben nem látható, mégis egy tökéletesen kimunkált, egyedi tervezésű és alakú alkatrész. Minden nyúlványnak, horonynak, ívnek megvan a maga szerepe.

 

 

Copyright © Írógépbolt

Home           Termékek       Tanácsok, információk       Hírek       Rólunk       Impresszum       Kapcsolat